ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η έντονη μείωση του κόστους στα αιολικά, φωτοβολταϊκά και τις μπαταρίες θα έχει ως αποτέλεσμα ένα δίκτυο που θα ενεργοδοτείται κατά το ήμισυ από τις τεχνολογίες αυτές ως το 2050, σύμφωνα με το σενάριο που υιοθετεί η BNEF για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Η Ελλάδα είναι μία από τις εννέα χώρες του κόσμου παράγουν περισσότερο από το 20% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από ηλιακή και αιολική ενέργεια, σύμφωνα με την Έκθεση για την Παγκόσμια Κατάσταση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών του δικτύου REN21 (GSR), που κυκλοφόρησε σήμερα. Οι χώρες αυτές είναι οι Δανία, Ουρουγουάη, Ιρλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ονδούρα.

Στόχος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η οικονομία μηδενικού ισοζυγίου ρύπων και το νέο σχέδιο για να πλησιάσει αυτόν το στόχο είναι η κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας στη χώρα.

Τα φωτοβολταϊκά θα είναι πιο ανταγωνιστικά από τις μονάδες αερίου σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο ως το 2023, βάσει του επιπεδοποιημένου κόστους, σύμφωνα με ανάλυση της Wood Mackenzie.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies από εμάς.Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ