ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να φτάσουν φέτος οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια και την αποθήκευση, τη στιγμή που οι αντίστοιχες στα φωτοβολταϊκά αντιμετωπίζουν πιέσεις, όπως αναφέρει η BNEF σε νέα της έκθεση.
Αύξηση κατά 1,5%, ή 39,2 MW, κατέγραψαν τα αιολικά κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με το τέλος του 2017, με το σύνολο της αιολικής ισχύος που βρισκόταν σε εμπορική ή δοκιμαστική λειτουργία μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018 να φτάνει τα 2.690,5 MW.

Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ ολοκληρώνει την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων παραγωγής Η/Ε από ΑΠΕ μηνός Μαρτίου 2018. Παράλληλα άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Απριλίου 2018.

Με αφορμή τις χαμηλές τιμές που επικράτησαν στον πρόσφατο διαγωνισμό για αιολικά της χώρας μας, ο σύνδεσμος WindEurope καλωσόρισε την παραπάνω εξέλιξη μέσω του διευθυντή πολιτικής, Πιέρ Ταρντιώ.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies από εμάς.Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ