Η παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα υπερβεί τα 81 γιγαβάτ ισχύος έως το 2024

Posted on Απριλίου 04, 2019
Η παγκόσμια παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αναμένεται να ξεπεράσει τα 81 γιγαβάτ ισχύος έως το 2024, αυξανόμενη κατά ένα σύνθετο ετήσιο ρυθμό πάνω από 25% κατά τη δεδομένη περίοδο πρόβλεψης.
 
Σύμφωνα με μια έρευνα αγοράς της συμβουλευτικής Engine, οι κύριοι κινητήριοι παράγοντες ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας είναι τα διάφορα πλεονεκτήματά της έναντι των χερσαίων έργων. Η προσθήκη παραγωγικής ικανότητας γίνεται με ταχύτερο ρυθμό στον υπεράκτιο τομέα, εν μέρει λόγω των ευνοϊκότερων μηχανισμών και κανονιστικών πλαισίων. Εξάλλου, οι κατά κανόνα ισχυρότεροι και πιο αξιόπιστοι άνεμοι στους ωκεανούς, σε σύγκριση με την ξηρά, οδηγούν σε μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας από τις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες. Σύμφωνα με την έκθεση, τα υπεράκτια έργα λύνουν επίσης το πρόβλημα περιορισμένων κατάλληλων εκτάσεων που αντιμετωπίζουν διάφορες χώρες.
 
Η αυξανόμενη χρηματοδότηση έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αναμένεται να αυξήσει επίσης την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να επιταχύνει τις προσθήκες νέας δυναμικότητας, ευνοώντας συνολικά την αγορά αιολικής ενέργειας.
 
Οι περιοριστικοί παράγοντες του υπεράκτιου τομέα είναι το υψηλό κόστος κεφαλαίου και οι περιστατικές συμφορήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, που δυσχεραίνουν την ευρύτερη επέκταση των έργων, αναφέρει οι έκθεση.
 
naftemporiki.gr
 
 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies από εμάς.Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ