Ξεκίνησε να πληρώνει και το Νοέμβριο ο ΔΑΠΕΕΠ – Θεαματική μείωση των καθυστερήσεων

Posted on Φεβρουαρίου 03, 2020

Σε μια από τις καλύτερες, ιστορικά, περιόδους φαίνεται ότι έχει μπεί η διαδικασία πληρωμών των επενδυτών ΑΠΕ από τον ΔΑΠΕΕΠ (πρώην ΛΑΓΗΕ), καθώς το ταμείο του Διαχειριστή, μετά από αρκετά χρόνια, επιτρέπει να έρθουν οι καταβολές πολύ κοντά στη συμβατική του υποχρέωση.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στο energypress επενδυτές φωτοβολταϊκών, την Παρασκευή πληρώθηκαν ήδη σε μεγάλο αριθμό μικρών παραγωγών τα τιμολόγια του Νοεβρίου 2019. Αυτό σημαίνει ότι οι πληρωμές αυτές γίνονται με μόλις 10 ημέρες καθυστέρηση.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από όσα έχει γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή του ο ΔΑΠΕΕΠ, δηλαδή: τα ενημερωτικά προς τους παραγωγούς εκδίδονται 20 μέρες μετά, δηλαδή στην περίπτωση του Νοεμβρίου στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ τα τιμολόγια παραλαμβάνονται μεταξύ 21 και 30 Δεκεμβρίου. Η συμβατική ημερομηνία εξόφλησης είναι 20 μέρες μετά δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου.

Όπως έχει αναφέρει και πάλι το energypress, προφανώς η βελτίωση της ρευστότητας του ΔΑΠΕΕΠ φαίνεται ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει να αποπληρώνει με καλύτερο ρυθμό τις οφειλές της, παρότι μένει πολύς δρόμος να διανυθεί μέχρι την κανονικότητα.

Σημαντικό είναι επίσης ότι επίκειται η απόφαση για αύξηση των εσόδων του ΕΛΑΠΕ από τις δημοπρασίες ρύπων, από το 65% στο 72%, γεγονός που θα βελτιώσει και τη λογιστική εικόνα του λογαριασμού, πέραν της βελτιούμενης ρευστότητας.

energypress.gr

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies από εμάς.Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ