Πτώση και συγχωνεύσεις στον κλάδο των αντιστροφέων ισχύος προβλέπει η Wood Mackenzie για την επόμενη πενταετία

Posted on Αυγούστου 08, 2019

Περισσότερες συγχωνεύσεις στην αγορά των αντιστροφέων ισχύος προβλέπει η Wood Mackenzie σε νέα της έκθεση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι ο κλάδος θα έχει πτώση ως το 2024, παρά την αύξηση στις παραγγελίες. "Τα συνολικά έσοδα των πέντε κορυφαίων παικτών σημείωσαν ετήσια πτώση 10% πέρυσι", σημειώνει.

Ένας λόγος που εντείνει την τιμολογιακή πίεση στον κλάδο είναι η περσινή απόφαση της Κίνας να περιορίσει τις εγκαταστάσεις φ/β. Ως αποτέλεσμα, οι κινεζικοί κατασκευαστές αντιστροφέων επεκτάθηκαν στο εξωτερικό και αυτό οδήγησε τις τιμές των προϊόντων χαμηλά. Πλέον, οι κινεζικές εταιρείες αύξησαν το μερίδιό τους διεθνώς από το 22% στο 28%.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι κατασκευαστές κεντρικών αντιστροφέων και συστημάτων τριών φάσεων αναμένεται να έχουν την εντονότερη πτώση κατά την επόμενη πενταετία, ενώ εκείνοι που κατασκευάζουν μικροαντιστροφείς και αντιστροφείς μονής φάσης και υβριδικούς θα δουν τα έσοδά τους να αυξάνονται, όπως προβλέπει η Wood Mackenzie.

energypress.gr

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies από εμάς.Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ